13-14 жовтня 2021 року у м. Раєцьке Тепліце (Словакія) відбулася Міжнародна наукова конференція “Глобалізація та її соціально-економічні наслідки” (Globalization and its socio-economic consequences). Доповіді учасників конференції були представлені онлайн.

Основна мета даного масштабного наукового заходу– об’єднання світових навчальних та науково-дослідних установ для представлення та передачі новітніх знань в сфері економіки. За п’ятнадцять років свого існування конференція набула широкої популярності, і саме тому в ній беруть участь визнані світові експерти у своїх галузях. Міжнародний університет фінансів представили проректор з міжнародної та наукової діяльності проф. Ольга Іляш та завідувач кафедри економіки та підприємництва доц. Олена Трофименко.

Тематична спрямованість конференції включає такі напрями:
Глобальний вплив СOVID-19 на економіку та суспільство
Економіка поведінки та ухвалення рішень
Промисловість 4.0
Інновації, колаборація та циркулярна економіка
Цифрові платформи та мультимедіа
Корпоративна соціальна відповідальність
Регіональна економіка
Економічна стійкість
Фінансовий управління та фінансові ринки
Математичне моделювання в економіці та управлінні

Проф. Ольга Іляш та доц. Олена Трофименко представили результати свого дослідження у складі  авторського колективу на тему: “ Кластерний аналіз декарбонізації регіональної економіки у контексті потенціалу територіальних громад та альтерглобального вектора розвитку”, подана стаття отримала схвальні відгуки від рецензентів та буде опублікована у збірнику конференції з індексацією у Web of Science.