12-13 листопада відбувся Форум «Людський капітал. Новий порядок денний». Зважаючи на COVID-19 форум проводився у безпечному та зручному для усіх онлайн-форматі.

Ректор Університету проф. Любов Смоляр та проректор з наукової та міжнародної діяльності, проф. Іляш О.І., а ще понад 1000 інших учасників зустрілися у мережі задля обговорення Національної системи кваліфікацій як один із напрямів реалізації курсу на євроінтеграцію України. Учасники семінару дискутували про визнання за кордоном здобутих в Україні освітніх та професійних кваліфікацій і реальні вимоги ринку праці. Модераторами Форуму виступали Баланюк Юрій, Голова НАК (Національне агентство кваліфікацій), Моркляник Богдан та Осадчук Інна, Члени НАК (Національне агентство кваліфікацій) та інші.

Для обговорення було запрооновано участь у панельних дискусіях на тему:
«Оцінювання професійних кваліфікацій: технології і перспективи», «Професійні стандарти як ключовий елемент розбудови Національної системи кваліфікацій», «Прогнозування потреби ринку праці у кваліфікаціях. Погляд у майбутнє», «Рамки кваліфікацій: пріоритети та завдання» та «Подальші кроки. Майбутнє кваліфікацій»

Наприкінці Форуму було запропоновано низку завдань щодо забезпечення відповідності освітніх та професійних кваліфікацій сучасним та перспективним вимогам економіки і ринку праці, потребам суспільства та технологій оцінювання професійних кваліфікацій та професійних стандартів.

Людський капітал – рушійна сила інновацій і розвитку. Тож зрушимо зміни до кращого разом із Національним агентством кваліфікацій!