Міжнародний університет фінансів став одним із українських вишів, які уклали з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України Меморандум про співробітництво за проектом «Синергія знань, досвіду та креативності заради майбутнього».

3 червня під час зустрічі Першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва з ректорами провідних університетів України Меморандум про співробітництво від імені університету підписала ректор Міжнародного університету фінансів професор Любов Смоляр.

Мета проекту – створити майданчик для співпраці Міністерства з університетською наукою у сфері економіки та державних фінансів, а також підвищення ефективності роботи Міністерства, створення кадрового резерву і забезпечення можливостей для студентів здобути відповідний досвід.

Партнерські відносини між Мінекономрозвитку та університетом будуть забезпечувати простір креативним ідеям, дослідженню великих та складних проблем, а також підтримувати студентів і створювати для них майбутні можливості для працевлаштування.

Для досягнення поставленої мети учасники підписання домовилися про можливість створення при Мінекономрозвитку координаційної групи та спільного комітету експертів для оцінювання досліджень. До їхнього складу входитимуть представники Мінекономрозвитку та ЗВО, які будуть брати участь у проекті.

Згідно з умовами проекту, щовесни Міністерство буде ініціювати та спрямовувати запрошення університетам для участі у проекті. Тематика досліджень буде публікуватися на сайті Міністерства та в соціальних мережах.

Роботи виконуватимуться як окремими дослідниками, так і групами студентів, разом із викладачами, аспірантами, у форматі курсових, дипломних робіт, а також наукових студентських досліджень.

З боку Мінекономрозвитку для зворотного зв’язку будуть визначені ментори, що взаємодіятимуть з університетами. При цьому студенти-дослідники та викладачі матимуть змогу брати участь у зустрічах, робочих нарадах та інших заходах, які належать до повноважень Міністерства. Понад те, студенти, які залучатимуться до досліджень, зможуть проходити в Мінекономрозвитку переддипломну практику. Студенти презентуватимуть свої наукові роботи спеціально створеній комісії, до складу якої можуть бути запрошені представники бізнесу та державних інституцій. Результати кращих аналітичних досліджень будуть оприлюднюватися на офіційному сайті Мінекономрозвитку й під час організованих ним публічних заходів. У свою чергу, заклади вищої освіти матимуть можливість використовувати матеріали та результати наукових досліджень у лекційних курсах.

Отже, така програма є чудовим засобом для створення надзвичайних можливостей для навчання наших студентів та аспірантів.

Окрім Міжнародного університету фінансів такі ж Меморандуми підписали КПІ ім. Ігоря Сікорського, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.