Не забудь, не забудь
Юних днів, днів весни, –
Путь життя, темну путь
Проясняють вони…

І. Франко «Не забудь, не забудь…»

Студентство – це прекрасна пора,яку більшість людей потім згадують з ностальгією все своє життя.    Це період розквіту юності та незабутніх вражень, з одного боку, та становлення особистості, з іншого. Цей аспект позначимо площиною α. Також це період знайомств – тих, які закарбовуються в твоє подальше життя, даруючи найкращих друзів; та тих, які лишають лише легкий флер спогадів за собою. Назвемо цей аспект площиною β. І головне, це період  закладання фундаменту знань, креативного мислення, відкритих можливостей, формування цілей та планів їх досягнення, переходу від мрій про успішну професію до реальних дій. Цей аспект назвемо площиною γ. Якщо студент активно та ефективно розвивається в цих трьох площинах, то їх відношення можна зобразити графічно ось так.

Яку ж фігуру можна  оптимально вписати в ці площини? Що вона нагадує вам?  Так, це дах! Відомий фразеологізм «Дах над головою» означає будинок, місце для життя. В даному разі це поняття буде результатом дій студента та означатиме набагато більше – забезпеченість, рівновагу, гармонію в житті.

Саме тому, ми, викладачі Міжнародного університету фінансів, наполегливо працюємо для того, щоб студент розвивався у всіх вищезазначених площинах. Так, навчальний процес супроводжується цікавими кейсами та завданнями, які дають можливість студентам відчути командний дух, проявити свої найкращі якості в командній роботі.

Для всебічного розвитку студентів проводяться конференції, круглі столи, ініціюється студентська участь в олімпіадах, державних та підприємницьких проектах, різноманітних конкурсах. Особисто мені дуже подобається допомагати студентам в науковій діяльності, керувати студентськими науковими роботами, розкривати той науковий потенціал студента, про який він спочатку може і не здогадуватися.

З користю для нашої спільної справи ми влаштовуємо й дозвілля студентів – пропонуємо їм екскурсії на підприємства. Це не просто подобається студентам, а ще й розвиває – можливість побачити виробничі процеси на власні очі, дізнатися про всі аспекти роботи, відчути атмосферу працюючого підприємства.

Можна ще багато писати про різні програми з міжнародного співробітництва, започатковані в Міжнародному університеті фінансів, які відкривають широкі можливості для студентів. Тому я просто залишу посилання для більш детальної інформації http://iuf.edu.ua/intact/

Адже головне, щоб кожен студент максимально використовував всі ті можливості, які в нього є сьогодні, щоб забезпечити свій успіх в майбутньому!

Олена Трофименко, кандидат економічних наук,доцент кафедри економіки та підприємництва