Привіт усім! В першу чергу, хочу подякувати Міжнародному університету фінансів за можливість взяти участь у програмі стажування в Університеті економіки в м. Бидгощі (Польща). Під час стажування ми постійно відчували допомогу й підтримку як від університету, так і від керівників даної програми.

Хочу сказати, що під час практики я покращила свої мовні, комунікативні та професійні навички. Також дізналася багато нової інформації та професійних нюансів менеджменту сфери обслуговування. Я знаходилася в м. Ярославець, готель «Health Resort & Medical SPA Panorama Morska». На початку мого стажування я відчувала, що насичений графік роботи вимагає від мене додаткових зусиль для виконання завдань та оптимізації мого тайм-менеджменту. Але завдяки привітним керівникам та колегам я швидко освоїлася та звикла до нових вимог. Приємно здивувало, що наші керівники дуже тепло та доброзичливо прийняли нас, студентів з України. Ще один важливий момент полягає в тому, що за цей період ти можеш вивчити мову практично «з нуля», ознайомитися з традиціями та культурою Польщі. Великим плюсом також є знайомства з новими людьми. Частина з них є твоїми співвітчизниками, оскільки практику проходить молодь з різних міст як Польщі, так і України.

За час стажування у мене накопичилося дуже багато приємних вражень. Дуже сподобалася ця країна (ми мали змогу подорожувати). Там проживають дуже приємні, товариські та доброзичливі люди. А коли робота достойно оплачується, то навіть не відчуваєш втоми.

Дякую усім людям, які робили цю роботу більш легкою й веселою!

По завершенні програми у Вас є великий багаж знань та практичних навичок, оскільки всі функціональні обов’язки досить зрозуміло і доступно пояснюють. Окрім роботи є досить багато різних видів відпочинку, які навіть не потребують додаткових фінансових витрат. Вразила надзвичайно гарна природа Польщі: пишні ліси та море були у 5 хвилинах від нас.

Хочеться побажати всім, хто ще не проходив подібної практики обов’язково спробувати це. І не варто боятися, а без вагань збирати речі та їхати. Навіть якщо Вам буде здаватися, що виникають певні труднощі, візьміть свою удачу та гарний настрій аби подолати всі свої сумніви! Без роботи над собою і подолання труднощів наше життя було б сумним та нецікавим. Все у ваших руках, не марнуйте можливості та свого шансу, щоб отримати нові емоції та досвід!

Студентка ІІІ курсу групи М-51 Анастасія Франчук