12 листопада у Великому конференц-залі НАН України за підтримки Академії економічних наук України, Міжнародноїплатформи менеджменту інновацій «TechExchange», Асоціаціївчених, дослідників, підприємців та волонтерів «Noosphere» та Фундації «Національного розвитку та інновацій» відбувся Міжнародний інноваційний Бізнес-форум «SMARTINVEST – 2019: конвергенція науки та бізнесу». У панельних дискусіях взяли участь проф. Ольга Іляш та проф. Дарія Дорошкевич.

Спікерами Форуму були представники Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, провідні фахівці Академії наук України, Фундації національного розвитку та інновацій, Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати, Центру інновацій «Сходи в майбутнє», засновники групи Ubuntu (Африка),Міжнародної спільноти засновників біотехнологічних та наукоємних компаній (Франція), Наукового парку «Софія Антіполіс» – «Кремнієвої Долини Франції» .

Впродовж роботи профільних бізнес-панелей та експертного обговорення учасниками Бізнес-форуму вироблено цілу низку пропозицій щодо соціально-економічних ефектів розвитку індустрії 4.0 для України, механізмів стимулювання взаємодії між науковими центрами і бізнесом, запровадження досвідуФранції щодо формування інноваційної екосистеми в Україні.