В рамках Global Money Week за сприяння фонду США USAID (Проект «Трансформація фінансового сектору») у Національному банку України студенти Міжнародного університету фінансів взяли участь у бізнес-грі «Життєвий капітал».

Ця гра вчить фінансовій грамотності і на реальних прикладах моделює різноманітні ситуації, що відбуваються з фінансовими активами й пасивами людини упродовж життя. Гасло заходу цього року – «Гроші мають значення», оскільки молодь дедалі більше прагне здобувати сучасні знання й компетенції, необхідні для прийняття виважених та обґрунтованих фінансових рішень.

Мета Global Money Week – надихнути молоде покоління дізнатися більше про заробляння грошей та їх заощадження, управління власними фінансами, ефективне ведення бізнесу, а також привернути увагу широкої громадськості до питань здобуття фінансової освіти й необхідності підвищення фінансової грамотності у сучасному суспільстві.

Організатори заходу досягають поставленої амбітної мети за допомогою веселих інтерактивних заходів, які передбачають проведення у понад 130 країнах світу презентацій та змагань із фінансової освіти та грамотності й втілення в життя різноманітних проектів.

Студенти МУФ – учасники бізнес-гри отримали унікальний досвід та суттєво збагатили свої знання.

«Це був чудовий день та неперевершена бізнес-гра в компанії Національного банку України, USAid і звичайно ж Global Money Week!» – поділилася з нами позитивними враженнями студентка 3 курсу групи Е-51 Тетяна Литвак.

«Бути фінансово грамотним нині не лише модно, але й необхідно. А для цього необхідно переймати закордонний досвід, вчитися розраховувати свої доходи й витрати, порівнювати, аналізувати їх перш за все задля самих себе, щоб досягнути омріяної фінансової свободи,» – зазначила студентка 3 курсу групи ФК-51 Галина Захарова.

А наступного року учасники заходу мають намір неодмінно долучитися до Global Money Week.