Центрально Європейська Академія Навчань та Сертифікації (CEASC), Польша- Україна у співпраці із Uczelnia Nauk Społecznych (UNS), Lodz, Polska та Catholic University in Ruzomberok, Slovakia. Протягом грудня-лютого 2021 року у Центрально Європейська Академія Навчань та Сертифікації (CEASC), Польша-Україна у співпраці із Uczelnia Nauk Społecznych (UNS), Lodz, Polska та Catholic University in Ruzomberok, Slovakia проводили стажування “Інтернаціоналізація закладів освіти: міжнародні проєкти та партнерства”.

Цільовою групою проекту був викладацький склад Закладів вищої освіти України, методичний та адміністративний персонал українських ЗВО. Всього участь взяли 33 учасники з 20 Університетів України. Міжнародний університет фінансів на цьому заході представляла проректор з наукової та міжнародної діяльності, проф. Ольга Іляш.

Метою стажування було поширення європейських практик розвитку міжнародної грантової діяльності із застосуванням актуальних та ефективних інструментів інтернаціоналізації та міжнародних партнерств. У зв’язку із карантинними заходами форма участі була дистанційною (10 інтерактивних онлайн – занять, які провели експерти з проєктного підходу з України та Польщі). Програма стажування передбачала 180 годин/6 кредитів ECTS.

У рамках стажування було прийнято участь у Міжнародній науковій конференції ««Інтернаціоналізація закладів освіти: міжнародні проєкти та партнерства» Згідно програми стажування отримано систематизовані знання та навики стосовно розробки та управління проєктами, що фінансуються з інструментів Європейської Комісії (ERASMUS +, HORIZON 2020, Creative Europe та їх наступниками у періоді 2021-2027) та розширено можливості співпраці з партнерськими університетами CEASC в Польщі та можливості публікації в міжнародних партнерських виданнях.

Окрім того усі учасники також були запрошені до участі в додатковому закордонному модулі програми з можливістю відвідати партнерські університети в Польщі та Словаччині літом-восени 2021 року.