Щорічний Міжнародний тиждень “Laurea UAS” збирає викладачів та інших співробітників із партнерських установ “Лауреа” з усього світу. Цьогорічний Міжнародний тиждень привернув увагу близько 60 учасників з 20 різних країн, які представляли 38 різних вищих навчальних закладів Європи. Міжнародний університет на такому заході представляла проректор з наукової та міжнародної діяльності, проф. Іляш О.І.

Цього року подія відбулася у навчальних кампусах Laurea Leppävaara та Otaniemi в м. Еспоо (Фінляндія) з 16 по 20 квітня. Перший день у Laurea включав традиційний продовольчий ярмарок, який надав учасникам можливість поділитися різними смаколиками своїх рідних країн. Програма Міжнародного тижня включала гостьові лекції викладачів з різних країн та семінари для інших співробітників.

Головною метою візиту на Міжнародний тиждень було налагодження співпраці з відомими університетами Європи, відкриття фінської культури та фінської системи освіти. Для деяких учасників Міжнародного тижня Laurea це був перший візит до Фінляндії, а деякі з них були вже знайомі з Фінляндією та Laurea UAS. Тож було цікаво зустрічатися з новими людьми та навчатися новим методам навчання та взаємодії зі студентами.

Фінляндія є дуже розвиненою країною, коли мова йде про застосування нових технологій. Вже в наші перші дні тут, у Фінляндії, ми дізналися, що фіни найбільш відкриті щодо використання нових технологій.

Сподіваємося, що дружні стосунки, які супроводжували увесь час перебування на Міжнародному тижні закладуть хороші перспективи наукової та технічної співпраці Міжнародного університету фінансів з університетами Європи.