З вітальним словом до першокурсників звернулася ректор університету, професор Смоляр Любов Гаврилівна. Зокрема ректор підкреслила, що Міжнародний університет фінансів від початку свого заснування готує високоосвічених і соціально відповідальних професіоналів міжнародного рівня. Цей навчальний рік буде для університету особливим – він відзначатиме 25-річний ювілей. Любов Гаврилівна наголосила, що тільки високопрофесійні, творчі, ініціативні та динамічні фахівці, які здатні до постійного самовдосконалення, будуть затребувані у сучасному бізнес-середовищі. Навчання та всебічний розвиток таких фахівців за новітніми програмами та методами на високому рівні забезпечує Міжнародний університет фінансів.

У сучасному динамічному світі, який швидко змінюється, винятково важливим є формування університетом індивідуальної траєкторії навчання для кожного студента. Міжнародний університет фінансів пропонує найбільш оригінальні способи викладання, запрошує практиків та висококваліфікованих експертів бізнесу, які працюють у вітчизняних та міжнародних компаніях. Ректор звернула увагу, що університет реалізує саме практико-орієнтовані програми підготовки фахівців, розроблені на основі об’єднання передового досвіду у сферах міжнародного бізнесу та фінансів провідних вітчизняних та зарубіжних університетів. Це дозволяє студентам набути усіх необхідних компетенцій, які є притаманними сучасному ерудованому фахівцю, що отримав ґрунтовну теоретичну та практичну підготовку. Любов Гаврилівна побажала студентству бути завжди активними, ініціативними, цілеспрямованими у реалізації своїх навчальних та наукових планів, а також бізнес-ідей. Адже саме такий підхід відкриває шлях до успіху.

Під час урочистостей вітальне слово до студентів мали проректори університету та завідувачі кафедр. Проректор з навчально-організаційної роботи доцент Савченко Сергій Миколайович ознайомив студентів з особливостями навчального процесу в університеті, побажав їм успіхів у навчанні, науковій та творчій діяльності. Проректор з наукової та міжнародної діяльності професор Іляш Ольга Ігорівна розповіла про міжнародні програми співпраці з провідними закордонними навчальними закладами, зокрема можливості паралельного навчання або стажування закордоном та публікацій наукових праць. Вона також висловила сподівання, що першокурсники пишатимуться своїм новим статусом та стануть гідними представниками студентства Міжнародного університету фінансів.

Завідуюча кафедрою менеджменту та інновацій професор Дорошкевич Дарія Вячеславівна звернула увагу, що всупереч негативній загальноукраїнській тенденції щодо працевлаштування дипломованих фахівців, статистика свідчить: 80% випускників Міжнародного університету фінансів працюють саме за тим фахом, який вони здобули в університеті. Завідуюча кафедрою фінансів та кредиту професор Лапко Олена Олександрівна побажала студентам бути відкритими для світу та поєднувати навчання із вивченням іноземних мов, що також забезпечуються університетом у Центрі іноземних мов.

Після урочистої частини посвяти у студенти першокурсники отримали студентські квитки та відвідали концерт на Площі Знань.